Skip to main content

Judo

Vi har nya lokaler från och med hösten 2022

Judo är en japansk kampsport med i huvudsak kast och fasthållningar. Flera kasttekniker finns, där man utnyttjar motståndarens rörelseriktning. De flesta kasten innebär att motståndaren vrids över kastarens rygg, höft eller ben. Vissa arm- och halslås förekommer, men inga slag eller sparkar. Judo är en olympisk gren för herrar sedan 1964 och för damer sedan 1992.

Fördelar med judo

Judo är allmänt känt för att vara en bra och hälsosam träningsform för kroppen. Du tränar upp smidighet, utvecklar din koordinationsförmåga, får bättre kroppskontroll och balans. Hela kroppen och själen är med, du stärker självförtroendet såväl som musklerna.

Ömsesidig respekt och hänsyn är en självklarhet. Disciplin och fasta regler likaså. Men det viktigaste av allt är att man har roligt när man tränar!

Historik

Judo utvecklades i slutet av 1800-talet från äldre japanska kampkonster, vilka framför allt utövades av samurajerna, krigaradeln. Grundaren, Jigoro Kano, hade tränat olika stilar av ju-jutsu och byggde ihop ett eget system med tekniker som han kallade Kodokan judo.

Våra instruktörer tränar vuxna, barn och ungdomar,
både killar och tjejer.

Prova på ditt första pass kostnadsfritt!

Du är välkommen att komma och prova på ett pass med någon av våra stilar. Till provpasset rekommenderar oömma kläder, t.ex shorts och t-shirt. Kom ihåg att ta med en påfylld vattenflaska.