Information om BJJ

BJJ

Brasiliansk jiu jitsu, eller BJJ, förenar tradition med modern fighting. Stilen har sitt ursprung i japanska budosporter och skapades ur judo och jiu jitsu. Grundtanken var att bygga ett system för självförsvar som fokuserade på att ta ner motståndaren till marken, och använda lås och strypningar för att tvinga honom att ge upp.

Stilen är utvecklad så att en mindre utövare kan besegra en större motståndare med hjälp av bättre teknik. Under de cirka hundra år som sporten har funnits, har BJJ konstant utvecklats och testats för att bli mer effektiv.

Träningen passar både tjejer och killar i alla åldrar som motion eller tävlings sport. Eftersom teknik alltid är avgörande, passar träningen lika bra för en liten utövare som för en som är stor och stark.

BJJ utövas iklädd en judodräkt (gi) och det finns ett system med graderingar och bälten. Som nybörjare har man ett vitt bälte. Första graderingen ger ett blått, följt av lila, brunt och till sist svart bälte. Att stiga i graderna är betydligt svårare än inom många andra kampsporter eftersom det ställs stora krav på utövarens tekniska förmåga i BJJ. I regel tar det minst två års träning innan ett blått bälte kan erhållas.

Information om BJJ

BJJ är en av de snabbast växande sporterna i världen och är på stark frammarsch i Sverige. Tävlingar hålls regelbundet runt om i landet. På tävling möter man motståndare i samma viktklass och med samma bältesfärg. På så vis blir tävlingarna alltid balanserade med lagom motstånd, för avancerade såväl som nybörjare.

Vi anpassar oss efter varandras färdigheter, styrkor och kroppsformer. Vi fokuserar på teknik och att lära oss en form av BJJ som du alltid kan bära med dig, till tävlingar, besök på andra klubbar eller i en självförsvars-situation.

Vi tränar under Marcelo ”Yogui” Santiago som idag bor och lever i Göteborg samt innehar Svart bälte 5e dan, den högst graderade i dag i Skandinavien.

Terminsstart 29 Augusti vecka 35 2022 OBS! Denna termin så är all AIKIDO inställt!

Vi har flytta till Nytorget 7 611 38 Nyköping [Sunlight] Om du är intresserad av att prova på maila oss (prova@njk.nu) eller fyll i formuläret längst ner på startsidan.